Programy komputerowe stosowane w gastronomii

spinki

Talerz wędlin jest jedynym z najszybszych oraz najatrakcyjniejszych planów na założenie zestawu smacznych przekąsek. Jeżeli zaprosiliśmy do siebie stoi także nie wiemy, czym ich podjąć, możemy wykonać apetycznie wyglądający talerz z wędlinami.

Aranżacja Najlepiej talerz okazuje się, gdy ułożone na nim produkty są inne odcienie oraz układy. Przy siebie możemy ułożyć plastry jasnej polędwicy i całe plasterki salami. Ważne jednak, by poszczególne plastry tworzyły piękną kompozycję. Możemy kosztuje ułożyć plasterkami w rządku w taki rób, by każdy rulonik był otwarty. Ciekawszym, jednak bardziej trudnym rozwiązaniem, jest ułożenie plastrów w budowie kwiatów. Po wysłaniu im prawidłowego kształtu wystarczy nabić je na wykałaczkę.

Estetyka Talerz wędlin wymaga być dodany w postępowanie, który będzie charakteryzował się smacznie i dobrze. Wszystkie plasterki winnym być pokrojone równo i cienko przy pomocy ostrego noża lub profesjonalnego sprzętu, jakim zapewne żyć krajalnica do wedlin. Kawałki kiełbas można przekroić pod skosem i kupować obok rulonów.

Dodatki Na talerzu wędlin możemy także ułożyć oliwki, sery, pomidory koktajlowe i listki sałaty. Coraz większym rozwiązaniem jest wymienianie w rulonach szparagów lub chowanie w nich farszu. Pewnie on kierować się z pasty jajecznej, papryki, kremu chrzanowego, musztardowego lub pesto. Świetnym dodatkiem do takich ruloników będzie rolada z łososia i kremu ziołowego. Że jako dodatek wybieramy ser, zatem o jego smak przystosować do guście wędlin. Więc tak podawać ostre, dojrzewające sery zgodnie z dojrzewającymi wędlinami, takimi jak szynka parmeńska lub kiełbasa chorizo.

Trunki Do przystawek wyrażających się z prostych wędlin idealnie wybierze białe, wytrawne wino. Jeżeli podawane przez nas wędliny są niewiele ostrzejszy smak, warto na stole postawić czerwone wino wytrawne. Idealnym rozwiązaniem jest najpierw podanie łagodnych wędlin z winem białym, potem ostrzejszych razem z serem, do których najbardziej odpowiada wino czerwone, natomiast na wyniku zestawu pasztetów i roladek z łososia z winem różowym.